„საღამოს ჩაის სახლში ვიკრიბებით, კრეპებისა და ჟოლოს ჩაის გარეშე გემრიელად ჭორაობა არ გამოდის“ – დაწერა ნინიმ ვაიბერის ჯგუფში, რომელსაც ჩვენდა დასაცინად „კდემამოსილი ქალები“ ჰქვია.
გავიგე, მაგრამ დილის რვა საათზე რა დროს კრეპი და ჩაია? აშკარად რაღაც ხდება, თან ნამდვილად სასწრაფო და მნიშვნელოვანი. ბალიშიდან ძლივს ავწიე თავი, ისეთი ამინდია ჭაჭა და ხინკალი რომ მოუხდება, მაგრამ სანამ ნინი ამერიკაში წავა ვცდილობთ მის ხუშტურებზე ვიაროთ. ხომ გაგიგიათ – ჩათრევას ჩაყოლა სჯობს.
წინა კვირას ზუსტად ოცდა იმდენიღაცა წლის გავხდი, რამდენიც საკმარის საბაბს მაძლევს, რომ სოციალურ ქსელებში მხოლოდ დაბადების თვე და რიცხვი მივუთითო. ჰოდა, ამ დაბადების დღეზე ისეთი საჩუქარი მივიღე მთელი ჩემი შეგნებული კულინარიული ცხოვრება რომ ვოცნებობდი. წინა პოსტებში ვწერდი ფრანგული სამზარეულოსადმი ჩემი დამოკიდებულების შესახებ და ახლა მაგიდაზე ამერიკელი კულინარის და ტელეწამყვანის, ჯულია ჩაილდის წიგნი მიდევს – ფრანგული სამზარეულოს ხელოვნება. ამ საოცარ ქალზე და მის ცხოვრებაზე შესანიშნავი ფილმი – Julie and Julia გადაიღეს, რომელიც აუცილებლად უნდა ნახოთ, მითუმეტეს, რომ მთავარი გმირის როლს თვით მერილს სტრიპი თამაშობს. ამიტომ ზუსტად ვხვდები რამხელა პასუხისმგებლობა ავიღე საკუთარ თავზე და ამისთვის კარგადაც უნდა მოვემზადო. ამიტომ გადავწყვიტე კულინარიის აკადემიაში დავიწყო სწავლა. მოკლედ, დიდი გეგმები და გეგმებზე უფრო დიდი მოლოდინები მაქვს საკუთარი თავისაგან.
ჩაის სახლში რომ მივედი გოგოები ისეთი სახით დამხვდნენ მივხვდი, საქმე მე მეხებოდა. სანამ მენიუში კრეპს ვარჩევდი ნინი ისე ცქმუტავდა, მეგონა პრინცმა ჰარიმ სთხოვა ცოლობა. მენიუდან თავი ამოვყავი და სანამ წყობიდან გამოვიდოდი მშვიდი სახით ვთქვი – ამოღერღეთ.
-
რატიმ ცოლი მოიყვანა, აცანცარდა ნინი.
-
მერე მე რა ვქნა?